Člani seksteta Gomilsko so začeli prepevati leta 1990 kot kvintet in sicer na pobudo g. Vladka Juharta, ki je bil sprva tudi njihov mentor. Začeli so prepevati izven društva, še istega leta pa so se domači publiki prvič predstavili pri sveti birmi na Gomilskem.

Ves ta čas vsako prvo nedeljo v mesecu prepevajo pri bogoslužju in nastopajo na različnih prireditvah v kraju kot tudi drugje. Sodelujejo na občinskih revijah in so nepogrešljivi na pogrebnih slovesnostih. Vodenje seksteta je leta 2007 prevzela ga. Vesna Štravs, od oktobra 2014 do 2016 ga je vodila dr. Tjaša Ribizel, sedaj pa ga vodi Nina Štusej.

Ob 20-letnici svojega delovanja je vodja Javnega sklada RS za ljubiteljske kulturne dejavnosti, g. Marko Repnik, članom seksteta podelil Gallusova priznanja in zlate značke. Letos aprila so obeležili 25-letnico delovanja. Petje članom prinaša veliko dobre volje, zadovoljstva in veselja, zato želijo tudi v prihodnje prepevati, predvsem slovenske pesmi, in s tem razveseljevati ljudi.

V letu 2016 je prenehal peti v sekstetu Ivan Vasle, tako Sekstet Gommilsko sedaj ponovno šteje pet članov in tako se sedaj imenujejo Kvintet Gomilsko.

 

Zdajšnji člani kvinteta:

  • Zvone Turnšek
  • Milan Pinter
  • Jani Turnšek
  • Peter Natek
  • Jože Rak